Salata Cezar




Salata Cezar este cea mai populara salata din lume, cu o multime de variaţii în jurul temei romane: salata, usturoi, parmezan, si crutoane.

Ingrediente:

100 ml ulei de măsline extravirgin
4 căţei de usturoi, decojiti si tocati
1 bagheta de paine, de preferinţă o zi vechime, feliata subtire
1 / 4 pahar suc de lămâie proaspăt
50 g parmezan ras
4 felii de ansoa
2 ouă
piper negru proaspăt măcinat
1 / 2 linguriţă de sare
4-6 capete mici de salata verde

Mod de preparare:

Într-un castron mare, se amesteca împreună de uleiul de măsline şi usturoiul. Se lasa asa o jumătate de oră.

Apoi se fac crutoanele. Imprastie feliile pe o foaie de copt . Ungeti cu o pensula cu amestecul de ulei de masline si usturoi. Prăjiti-le apoi scoateţi-le şi lăsaţi sa se răcească.




Se prepara sosul amestecand cu telul intr-un castron adanc ouale, zeama de lamaie,sare, pirer si restul de amestec de ulei de masline cu usturoi.



Separat se desface salata in frunze se spala bine si se scurge.




Parmezanul se razuieste, salata se taie mai marunt se asaza in castronul in care s-a pregatit deja sosul si se adauga deasupra bucatile de ansoa, parmezanul si crutoanele.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare