SALATA DE VINETE



Ingrediente:

• 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
• 1 pahar untdelemn
• 1 ceapa rosie
• 1 lingura otet mere
• 2 rosii coapte
• sare, piper, dupã gust

Mod de preparare:
• Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate partile, pânã se-nmoaie
• Se curata imediat de cojile arse, se sareaza si se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel putin o ora
• Se toaca marunt ceapa, se spala iute într-un suvoi de apa rece (sa-i iasã amareala oxidata) se scurge bine de tot
• Se amestecã ceapa cu otetul
• Se toacã vinetele pasta, apoi pasta asta se freaca cu ulei, putin câte putin, pâna se intareste si se face spumoasa
• Se adaugã sosul de ceapa cu otet (piper, daca mai e cazul)
• Se orneaza cu felii de rosii. Pentru putina aroma se poate adauga patrunjel verde tocat marunt.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare