Ingrediente
6 kg fasole verde
4 linguri sare
Mod de preparare
Se aleg pastai de fasole verde, se spala bine, se trec prin jet de apara rece ca sa-si pastreze culoarea, apoi se fierb in 6 l de apa cu sare clocotita, timp de 5 minute;
Dupa ce s-a scurs bine fasolea, se aseaza in borcane sterilizate si uscate;
Se toarna saramura in care a fiert fasolea, astfel incat s-o acopere, lasand 2-3 cm pana la gura borcanului;
Se fierb la bain-marie timp de 30 de minute, calculand timpul de la primul clocot;
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi se depoziteaza in camara.
Fasolea galbena (pastai) ca si fasolea verde, se poate conserva dupa aceasta reteta.
6 kg fasole verde
4 linguri sare
Mod de preparare
Se aleg pastai de fasole verde, se spala bine, se trec prin jet de apara rece ca sa-si pastreze culoarea, apoi se fierb in 6 l de apa cu sare clocotita, timp de 5 minute;
Dupa ce s-a scurs bine fasolea, se aseaza in borcane sterilizate si uscate;
Se toarna saramura in care a fiert fasolea, astfel incat s-o acopere, lasand 2-3 cm pana la gura borcanului;
Se fierb la bain-marie timp de 30 de minute, calculand timpul de la primul clocot;
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi se depoziteaza in camara.
Fasolea galbena (pastai) ca si fasolea verde, se poate conserva dupa aceasta reteta.