Ingrediente:
3 kg rosii
3 kg morcov
3 kg ardei bulgaresti rosii
2 kg dovlecei
2 legaturi patrunjel
1 pahar ulei
150 ml otet 9 C
3 linguri sare grunjoasa
2 pahare zahar
Mod de preparare:
Rosiile se trec prin separator;
Morcovii se dau prin razatoare;
Ardeii se taie in fasii subtiri;
Dovlecei se taie in rondele;
Toate ingredientele, cu exceptia patrunjelului, se pun intr-o cratita, se fierb timp de 30-40 de minute. Cu cateva minute inainte sa se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul tocat fin;
Se toarna continutul fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic imediat;
Se introduce o lingura sau furculita in borcan inainte de a turna continutul fierbinte sau se invelesc intr-un material umed, pentru a evita plesnirea borcanelor.
3 kg rosii
3 kg morcov
3 kg ardei bulgaresti rosii
2 kg dovlecei
2 legaturi patrunjel
1 pahar ulei
150 ml otet 9 C
3 linguri sare grunjoasa
2 pahare zahar
Mod de preparare:
Rosiile se trec prin separator;
Morcovii se dau prin razatoare;
Ardeii se taie in fasii subtiri;
Dovlecei se taie in rondele;
Toate ingredientele, cu exceptia patrunjelului, se pun intr-o cratita, se fierb timp de 30-40 de minute. Cu cateva minute inainte sa se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul tocat fin;
Se toarna continutul fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic imediat;
Se introduce o lingura sau furculita in borcan inainte de a turna continutul fierbinte sau se invelesc intr-un material umed, pentru a evita plesnirea borcanelor.