Castraveti bulgaresti


Ingrediente

5 kg castraveti
2 kg usturoi

2 morcovi
1 cana de zahar
1 kg de otet
3 kg de apa
4 linguri de sare pline
piper, foi de dafin, boabe de mustar.....
Se curata pentru a fi puse la murat felii de morcovi, ceapa, telina, hrean...


Mod de preparare

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi feliati, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, morcovii rondele,telina, usturoi...;

Se fierb intr-un vas otetul cu apa, sarea si zaharul, piperul, foile de dafin, boabele de mustar;

Se toarna zeama de mai sus in borcane, se inchid borcanele foarte bine si se fierb la bain-marie 30 de minute.


Castravetii trebuie sa fie foarte proaspeti, verzi si cat mai mici;

Este bine sa folosim usturoiul romanesc care are cateii micuti si care nu vor lasa un miros prea pregnant de usturoi;

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare