Castraveti in otet


Ingrediente:

Pentru 10 kg castraveti proaspeti: 2 I otet, 400 g zahar, 150 g sare, 25 g piper boabe, 25 g foi de dafin, 15 g coriandru, 3 l apa.

Mod de preparare:

Se fierbe apa si cînd a dat in fiert, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pina se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.

Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spala cu apa rece si se aseaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercaland intre randuri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi. Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) soluţia pregatita, fierbinte.

Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Borcanele se umplu pînă sus şi se leagă imediat, cu celofan dublu, apoi se aşează în cămară. Castraveţii nu vor mai fermenta, însă vor fi acri.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare