Ingrediente: 
ptr 4 persoane 
2cartofi mari fierti pe jumatate si cojiti 
2vinete potrivite taiate cuburi de 2 cm 
3ardei de diferite culori taiate in cuburi de 2cm 
4-5 rosii taiate in cuburi de 2cm 
putina faina alba 
ulei ptr prajit 
4cepi taiate in cuburi de 2cm 
1legatura de frunze de patrujel taiate marunt 
ptr sos 
1/4 pahar ulei de masline 
2-3 catei de usturoi zdrobiti 
1ardei iute mic 
2linguri de bulion 
sare,putin zahar 
Mod de preparare: 
Vinetele le spalam si le taiem in cuburi de 2cm si le presaram cu sare groasa si le lasam intr-o sita la scurs.
Prajim ceapa sa fie putin aurie si la sfarsit adaugam frunzele de patrunjel si amestecam bine.
Toate legumele le prajim usor in tigaie in afara de vanata si rosii.Vinetele le spalam de sare strecuram bine si le tavalim in faina si le prajim putin in ulei fierbinte.Ele trebuie sa fie usor rumenite.
Pregatim sosul-Incalzim bine o tigaie turnam uleiul de masline prajim putin usturoiul si ardeiul iute adaugam bulionul amestecam adaugam un 1/4 de pahar de apa si lasam sa fiarba putin.Dam gust cu sare,putin zahar si piper la nevoie.
Intr-un pyrex mai mare si adinc asezam un strat de vinete,deasupra putina ceapa prajita un strat de ardei iarasi ceapa,cartofi,un pic de ceapa deasupra si la urma rosiile si cepa daca a ramas.Peste ghiveci turnam sosul il acoperim cu folie de aluminium sau o foaie de aluat-eu pun foi de malauah sau o foaie din aluat de foietaj si dam la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 30-40 de minute.In ultimile minute de coacere scoatem foaia de aluat si lasam putin sa se rumeneasca.
Este un ghiveci aparte si nu este uscat-foarte gustos merge alaturi de peste sau carne sau pur si simplu numai ghiveci.Iar aluatul care pe o parte se rumeneste si pe cealalta se prind legume se mai poate lasa citeva minute in cuptor si dupa aceia de mancat este foarte gustos.
Va propun sa incercati aceasta varianta a ghiveciului.
Reteta de ghiveci
Etichete: retete