Ingrediente: 
2 pastravi 
3 linguri unt 
jumatate de ceapa (fasii) 
4-5 catei de usturoi 
2 felii de lamaie 
faina da grau 
1 lingura faina de porumb 
500 g smantana 
50 ml vin 
3 linguri conjac 
sare, piper, foaie de dafin, oregano 
Mod de preparare: 
Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
Pastrav la cuptor
Etichete: Peste