Prajitura cu morcovi




Ingredientele:

4 oua
1 1 / 3 cani de ulei 
2 3 / 4 cesti de zahar
2 linguri esenta de vanilie
2 1 / 4 cesti faina
2 linguri bicarbonat de sodiu
1 1 / 2 lingurite praf de copt
1 / 2 lingurita de sare
1 1 / 2 lingurite scortisoara
1 / 2 lingurita de nucsoara
3 cesti morcovi rasi
1 cana stafide

Pentru glazurare:

250 g branza dulce
4 linguri unt
2 linguri vanilie
2 cesti zahar pudra
3 linguri de lapte
2 lingurite colorant alimentar


Mod de preparare:

Intr-un castron mare se bate impreuna ouale, uleiul, zaharul şi vanilia. Intr-un vas separat, se amesteca impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara. Se adauga la amestecul de ou. Apoi se pun si morcovi rasi prin razatoarea mare si stafidele, daca folositi.

Se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptor 40-50 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se scoate . Se lasa sa se raceasca complet inainte de glazurare.

Pentru glazura, se amesteca impreuna cu un mixer untul si branza. Se adauga vanilie şi zahar pudra. Daca este necesar se adauga lapte. Glazura se toarna peste prajitura racita.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare