Ingrediente:
8 linguri de unt topit
2 1 / 2 cesti faina
2 linguri bicarbonat de sodiu
1 / 2 lingurita de sare
2 oua mari
1 1 / 2 cesti de zahar
1 ceaca piure de dovleac
Glazura:
8 linguri unt moale
8 linguri branza dulce moale
1 / 4 pahar miere
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas se amesteca bine ouale , piureul de dovleac, zaharul si untul.
Se adauga amestecul de faina la amestecul de dovleac si se amesteca usor, pana cand compozitia devine uniforma.
Se toarna aluatul intr-o tava bine unsa si se pune la cuptor timp de 45 - 50 de minute.
Se scoate, se lasa la racit 10 minute, in tava, apoi se scoate si se lasa la racit.
Se prepara glazura prin amestecarea cu mixerul timp de 5 minute a ingredientelor.Glazura se intinde peste blatul racit.
Pireul de dovleac se obtine astfel: se rade dovlecul, se amesteca cu o lingura de zahar si se pune putin sa se caleasca.