O reteta de chec pentru cei cu gusturi fine.
Ingrediente:
1 / 2 ceasca unt topit
1 cana de zahar
2 oua bine batute
1 lingurita suc de lamaie
1 / 4 lingurita de sare
1- 1 / 2 cesti de faina
1 pachet praf de copt
1 / 2 ceasca lapte
1 / 3 ceasca suc de lamaie
1 / 4 pahar de zahar
Mod de preparare:
Se amesteca o cana de zahar si untul. Se adauga ouale si o lingura de suc de lamaie, se amesteca bine.
Se adauga sarea, faina, praful de copt si se amesteca apoi se adauga laptele.
Se coace intr-un vas cu bine uns tigaie timp de 1 ora, sau pana devine maro auriu.
Se amesteca 1 / 3 ceasca suc de lamaie si 1 / 4 cana de zahar.
Utilizati o scobitoare pentru a face gauri in partea de sus a checului si turnati amestecul de zahar si suc de lamaie atunci cand este scoas din cuptor.
Se serveste cald sau rece.