Varza calita cu carnati

Ingrediente:
2 kg varza murata
500 g carnati afumati
200 g bacon
piper boabe
1 ceapa
1 ardei rosu
2 foi de dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
3 linguri pasta de rosii
2 linguri vin alb


Mod de preparare:
Intr-o cratita cu ulei calim carnatii apoi adaugam baconul taiat cuburi, lasandu-i la rumenit pana cand carnea isi schimba culoarea .
Spalam varza murata, taiem cotoarele si o taiem julien. O scurgem bine de zeama, eventual o strangem in mana.
O punem intr-o oala, impreuna cu ceapa tocata, frunzele de dafin, cimbru, piper, ardei tocat si carnatii prajiti cu bacon. Punem apa si fierbem totul in clocot cam 10-15 minute.

Luam de pe foc si le mutam intr-un vas termorezistent. Adaugam pasta de rosii, vinul si untura si dam la cuptor pentru aproximativ o ora, la 200°C, pana se rumeneste usor si scade lichidul. Vom amesteca din cand in cand in vas. Daca avem prea mult lichid, mai scurgem din el si lasam in continuare la cuptor pana se caleste toata varza uniform.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare