Ingrediente:
ptr 4 persoane
4vinete potrivite cit mai moi fara samburi
150gr branza galbena rasa
150 gr branza sarata -telemea sau bulgareasca
150 gr cas
300 gr branza 9% de uns
sare,piper
putina nucsoara
zaatar
ulei de masline
Mod de preparare:
Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin ulei de masline.Le punem pe o tava cu pergament si le dam la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade ptr 30 de minute pina ce carnea vinetelor este moale si se poate lua usor cu lingura.
Pregatim umplutura-dam pe razatoare toate branzeturile tari,amestecam cu branza moale dam la gust cu piper si sare dupa gust-adaugam mirodeniile si carnea vinetelor dupa ce s-au racit.
Cu aceasta umplutura umplem vinetele din care am scos carnea vinetelor si reintoarcem la cuptor ptr inca 20 de minute sau pina cand umplutura este usor aurita.
Aceste barci de vinete umplute cu branza sint foarte gustoase si merg bine cu o salata de legume.Cui ii place poate adauga in umplutura putin usturoi zdrobit.
Pofta buna!
Vinete umplute
Etichete: Legume