Reteta de sos alb Bechamel

Ingrediente:

20-30 g făină, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Făina şi untul se infierbintă intr-o cratiţă de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu şi avand grijă ca făina să nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat in 2-3 randuri, amestecand de fiecare dată. Se sărează şi, facultativ, se acreşte puţin cu zeamă sau sare de lămaie, numai după ce s-a luat cratiţa de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. La sosul alb se mai pot adăuga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smantană, bătută pană cand se omogenizează, sau 100 ml smantană, bătută bine cu 1-2 gălbenuşuri. Se infierbantă la cuptor 10 min, după care se serveşte.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare