Tortilla spaniola

Photobucket


Ingrediente:

1 / 2 ceasca ulei de masline
300 g cartofi feliati
1 ceapa mare feliata
1 catel mare de usturoi, zdrobit
6 oua
sare si piper


Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie apoi se adauga cartofii, ceapa si usturoiul si sa gatesc pentru 15-20 de minute, amestecand frecvent.

Se bat oulale si se condimenteaza cu sare şi piper. Amestecul de cartofi se toarna in castronul cu oua. Se scurge excesul de ulei, se lasa 3-4 linguri de rezerva .

Se reincalzeste tigaia si se adauga 2 linguri de ulei . Se toarna amestecul de cartofi,si se prajeste aproximativ 5 minute, agitand tigaia ocazional, pana cand partea de jos este facuta. Se rastoarna tortilla peste o farfurie asezata deasura tigaii,  incet , se intoarce si se prajeste pe cealalta parte inca 5 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 5 minute inainte de o taia.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare