Ingrediente:
1 / 2 ceasca ulei de masline
300 g cartofi feliati
1 ceapa mare feliata
1 catel mare de usturoi, zdrobit
6 oua
sare si piper
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie apoi se adauga cartofii, ceapa si usturoiul si sa gatesc pentru 15-20 de minute, amestecand frecvent.
Se bat oulale si se condimenteaza cu sare şi piper. Amestecul de cartofi se toarna in castronul cu oua. Se scurge excesul de ulei, se lasa 3-4 linguri de rezerva .
Se reincalzeste tigaia si se adauga 2 linguri de ulei . Se toarna amestecul de cartofi,si se prajeste aproximativ 5 minute, agitand tigaia ocazional, pana cand partea de jos este facuta. Se rastoarna tortilla peste o farfurie asezata deasura tigaii, incet , se intoarce si se prajeste pe cealalta parte inca 5 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 5 minute inainte de o taia.
Tortilla spaniola
Etichete: Aperitive