Placinta cu prune

Photobucket



Ingrediente:

2 pahare faina
250 g unt
1 pahar zahar
2 oua
1/2 lingurita de praf de copt
1 lingura esenta rom
1 lingura zahar vanilat

Umplutura:
4 cani prune
2 linguri zahar
2 linguri faina
scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca untul cu o zaharul, pana se obtine o spuma, apoi se adauga ouale si se amesteca bine.

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat si cu esenta de rom, apoi se amesteca cu compozitia de unt. Se intinde o foaie si se aseaza pe o tava unsa cu ulei.

Prunele se curata de samburi, se amesteca cu zahar, faina si scortisoara si se pun peste foaia de aluat. Se coace la temperatura de 200 C, timp de 10 minute apoi se reduce focul la 150 C si se lasa inca 30 de minute.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare