Snitel rusesc



Ingrediente:

750 g carne macra,
1 lingura ulei,
1 lingura faina,
3 linguri ulei

Pentru sos:
500 g rosii,
1 lingurita unt,
1 lingurita faina,
1 lingura zahar,
usturoi sau cimbru,
sare,
piper

Mod de preparare:

Se taie carnea în felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine,cu ciocanul de snitele, pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu putin ulei. Se dau prin faina si se prajesc in ulei mult . Snitelele prajite se aseaza intr-o cratita, unele peste altele. Separat se face un sos de roşii cu un fir de cimbru, sau o foaie de dafin, ori doi, trei catei de usturoi, dupa gust. Sosul se toarnă peste snitele, dar numai cu o jumătate de oră inainte de a fi servite,si se dau la cuptor . Se aseaza pe o farfurie si de o parte se pune sfecla fiarta, presarata cu hrean, iar de cealalta parte, fasole verde cu unt.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare