Ingrediente:
6 albusuri,
350 g miere,
350 g zahar,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 pachet vanilie,
350 g nuci,
2 foi de tort.
Mod de preparare:
Se amesteca bine albuşurile cu mierea şi zahărul, până creşte compoziţia ca o spumă (se freacă cel puţin o jumătate de oră). Se adaugă zeama de lămâie, puţină vanilie, se pune int-o oala pe foc moale şi se mai bat aproape o oră(pentru a nu se arde la fund, se pune oala pe aragaz într-o cratiţă cu apă).
Când compoziţia este destul de legată, astfel încât se desprinde de pe fund când se dă cu lingura, se pun înăuntru nucile amestecate cu alune prăjite şi neprăjite (dacă se pun numai nuci, acestea au un gust mai
bun dacă sunt prăjite întâi puţin la cuptor). Se răstoarnă pe un fund, peste o foaie de tort , se întinde cu un cuţit udat cu apă, se aşază deasupra altă foaie de tort, iar peste aceasta se pune ceva cu greutate. După ce s-a răcit, se taie bucăţi.
Nuga
Etichete: deserturi