Friptura simpla la cuptor



Ingrediente:

1 kg carne macra,
3 cepe ,
1 lingura ulei,
1 lingura bulion,
sare.

Mod de preparare:

Carnea se sareaza si se lasa la marinat o jumatate de ora. Se pune carnea si ceapa taiata rondele intr-o tava si se pune in cuptorul fierbinte. Se lasa sa se prajeasca putin apoi se adauga putina apa.  Se stropeste din cand in cand cu lingura din sosul format. Se lasa pana cand carnea este bine patrunsa(careva ore bune). Daca este neceasar se mai adauga apa.Se scoate si se taie felii subtiri.

 Intre timp se face repede sosul: se scurge grasimea din tava, iar în zeama care a ramas, se adauga 1 — 2 linguri de apa şi putin bulion de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, se amesteca bine. Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.

Se serveste cu garnitura de paste sau cu cartofi.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare