Eclere




Ingrediente:

Aluatul:
500 ml lapte
150 g unt
250 g faina
4 oua
sare

Crema:
500 ml lapte
1 budinca de vanilie
3 galbenusuri
200 g unt
4 linguri faina
150 g zahar
esenta de vanilie

Glazura:

100 g ciocolata
2 linguri de lapte
2 linguri de unt
1 cana zahar pudra


Mod de preparare:

Aluatul:
Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede , apoi se lasa la racit. Se adauga oualele treptat, si se amesteca bine. Aluatul rezultat se pune in tava tapetata cu faina si se pune la cuptor 30 de minute, apoi se pune la racit.

Crema:
Se amesteca cu mixerul laptele rece ,zaharul si budinca de vanilie. Se adauga treptat galbenusurile amestecand bine. Se pune jumatate din unt cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele putin cate putin. Se pune compozitia la fiert si cand crema s-a legat se adauga restul de unt, se amesteca iar si se lasa sa se raceasca.

Glazura:
Intr-un castron se amesteca untul si ciocolata pana se topeste. Se adauga laptele si zaharul pudra si se amesteca bine.




Se umple foile cu crema, se toarna glazura peste foi si se pune la rece. Peste glazura se toarna in zig zag niste ciocolata topita. Dupa ce s-a racit se taie in bucati.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare