Carne de porc cu gutui

Photobucket

Ingrediente:

4 cotlete cu coasta

2 gutui

Saramura:

8 pahare de apa

1 / 2 ceasca de sare

2 linguri enibahar

2 linguri cuisoare intregi

2 bastoane scortisoara

Sos

3/4 cana apa

1 / 4 pahar de mustar

1 lingurita enibahar

1 lingurita cuisoare

1 lingurita piper

1 / 4 lingurita sare



Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amesteca ingredientele de saramura impreuna. Se azeaza cotletul in saramura, se amesteca si se acopera si se pune la rece cel putin o ora sa peste noapte.

Se pune apa la fiert, se adauga musarul , se amesteca bine. Se adauga cuisoare, ienibahar, piper, sare şi scortisoara. Se fierbe timp de aproximativ 10 min.

Se curata gutuile si se taie cuburi. Se scot cotletele de la saramura si se aseaza pe un prosop de hartie. Se ia jumatate se sos si se ung cotletele. Se pun pe gratar si se gatesc timp de aproximativ 8 - 9 min. pe o parte, apoi se intorc si se lasa pana cand carnea este bine patrunsa.

In timp ce carnea de porc este la gatit, se pun gutuile intr-o oala mica, impreuna cu restul de sos, la fiert pentru aproximativ 10 min. se scoate carnea si se asezoneaza cu sosul de gutui.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare