Branzoaice

Ingrediente:

250 g faina
75 g zahar
70 g unt
2 oua
125 ml lapte
1 lingurita rom
10 g drojdie
1 varf cutit sare
100 g zahar pudra

Umplutura:
150 g brânza vaci
150 g telemea
2 oua
50 g zahar
coaja rasa de portocala si lamaie
vanilie


Mod de preparare:

Aluat:
Se moaie drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar, 2 linguri faina si se lasa sa creasca.


Se freaca galbenusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana se face o crema spumoasa. Se toarna plamadeala bine crescuta peste faina ramasa si se amesteca cu galbenusurile,  lapte cald si albusul facut spuma. Se framanta aluatul, adaugand untul topit si restul de lapte.

Umplutura:
Se amesteca bine toate ingredientele,se întinde aluatul la 2 cm grosime, se taie în patrate,se umplu si se impaturesc.
Se ung cu ou, se dau la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc.
Se servesc cu zahar pudra.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare