Mancarica de fasole cu carnati afumati

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata,
1 ramurica de rozmarin,
sare,
500 g sos rosii(conserva),
3 catei de usturoi,
2 cepe,
5 linguri de untdelemn,
4 fire de salvie uscata,
piper negru,
o bucata de carnat afumat


Preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate la foc mic. Se strecoara fasolea. Se curata usturoiul si ceapa si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul,ceapa, carnatul taiat bucati si frunzele maruntite de salvie.
Cand s-au prajit se adauga sosul de rosii, fasolea, se condimenteaza si se amesteca bine. Se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare