Ardei Umpluti



Ingrediente:

8 ardei

1 / 2 kg carne tocata de porc sau vita

1 / 2 ceasca de orez

1 ou

1 ceapa

1 conserva de rosii

ulei sau untura
sare, piper, zahar si boia de ardei (dupa gust)

ulei si faina pentru sos

1 lingurita zahar

Ardei umpluti


Mod de preparare:

Se taie partea de sus a ardeilor si se indeparteaza semintele si cotoarele.

Se incalzeste uleiul (sau untura) intr-o oala mare la foc mare. Se adauga ceapa taiata subtire si se prajeste pana devine aurie si translucida.

Se fierbe orezul pana este jumatate fiert. Se amesteca carnea cu orezul pe jumatate fiert cu oul, precum si cu ceapa tocata. Se adauga sare, piper si boia de ardei .  Se poate adauga si doi catei de usturoi presat . Se amesteca bine.

Se umple fiecare ardei cu un amestec de carne, apoi se pun ardeii intr-o oala mare cu apa fiarta. Se acopera oala si se fierbe pana cand carnea este complet fiarta .

Se prepara un sos din faina si ulei (sau untura), se toarna sucul de rosii, se aromeaza cu zahar si sare, apoi se toarna peste ardeii umpluti si se fierbe aproximativ cinci sau zece minute.

Se serveste cu sos de ardei turnat peste partea de sus si cu cartofi fierti intregi .

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare