Salata de pui cu brocolli
Ingrediente:
2 piepturi de pui întregi, cu os
ulei de măsline
sare si piper negru proaspăt măcinat
2-3 cupe broccoli
2 cesti de maioneză
2 linguri de vin alb sec
1 / 4 pahar muştar
2 linguri de frunze proaspete de tarhon tocate
2 rosii feliate
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Luati pieptul de pui si ungeti pielea cu ulei de măsline. Se presară din belşug cu sare şi piper. Lasati la cuptor 35 până la 40 de minute, până când puiul este fiert. Scoateţi carnea din oase, se aruncă pe pielea, şi se taie in bucati.
Între timp, se adaugă broccolii într-o oală mare cu apa fiarta si se fierbe. Se scurgere si se raceste.
Pentru dressing, amesteca împreună maioneza, vinul, mustarul şi 1 / 2 linguriţă de piper. Se adauga sosul pe pui, se adauga tarhonul, broccoli, roşiile şi se amestecă uşor . Se condimentează cu sare după gust. Se păstreaza la frigider timp de câteva ore pentru a permite aromelor sa se amestece. Se serveşte la temperatura camerei.
Calorii 633
Calorii din grasimi 394 (62%)
Total grasimi 43.9g
De grasimi saturate 8.3g
Grăsimi mononesaturate 14.1g
Grăsimi polinesaturate 19.0g
Colesterol 115mg 38%
1030mg de sodiu 42%
Potasiu 576mg 16%
Carbohidrati 26.7g 8%
Fibre dietetice 1.3G 5%
Zaharuri 7.5g
Proteine 33.5g 66%
Etichete: salate