Muraturi turcesti


Ingrediente :

gogosari
gogonele verzi
morcovi
varza alba
telina
ceapa
conopida
boabe de mustar,
boabe de piper,
sare,
zahar sau miere de albine,
foi dafin.
Saramura: 1/3 otet, 2/3 apa.


Modul de preparare:
Gogonelele se taie in rondele, si apoi in cubulete mici. Zeama si samburii gogonelelor se arunca. Se taie cubulete morcovii, gogosarii si telina. Varza se toaca marunt, conopida se desprinde in buchetele, ceapa se curata si se taie rondele. Legumele se aranjeaza in borcane .Se prepara otetul diluat pentru muraturi, fierband apa cu otet, sare si condimente. Pentru fiecare litru de otet diluat se pune 1/3 otet, 2/3 apa, 3-7 boabe de piper, 1 frunza dafin, 1 lingura sare, 1 lingura zahar sau miere. Otetul se toarna fierbinte peste legumele din borcan. Muraturile turcesti se pot servi la orice fel de fripturi, in special la felurile de mancare turcesti.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare