Gulaş unguresc



Ingrediente :

500 g pulpa de vita,
piper,
2 ceape potrivite,
usturoi,
3 linguri de unt
1 lingurita de paprika dulce,
1 lingurita de paprika ,
sare,
2 foi de dafin,
1 lingurita de otet,
2rosii decojite
2 ardei iuti,
400 g cartofi,
1 lingurita de faina,
2 linguri de smantana.

Preparare :
Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite ,se pipereazasi se sareaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute.
Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne (cat sa ia putina culoare). Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga paprika, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile cojite, aprox. 600 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o ora si jumatate, pe foc mic.
Separat, se curata ardeii iuti, se spala si se taie in bucati cam de 1 cm. Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii.
Se amesteca faina cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana. Se gusta de sare si de piper.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare