Gulas de porc



Ingrediente:
500 gr. carne de porc,
1 kg. cartofi,
3 cepe potrivite,
300 gr. untura,
2 ardei
o lingurita boia,
3  rosii,
1 catel de usturoi,
chimen,
1 morcov,
patrunjel,
sare,
piper,
3 linguri smintina,
zahar,

Mod de preparare:
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se prajeasca. Dupa ce au prins o  crusta usoara , se scot si se tin la cald.

In untura ramasa se pune ceapa taiata . Dupa ce s-a aurit, se adauga usturoiul, morcovul ras,rosiile decojite, taiate in felii, ardeii taiati bucatele mici si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea.

Se lasa la foc mic sa fiarba incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi.

La sfarsit, se adauga smintina si patrunjelul verde taiat marunt.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare