Galuste cu prune



Ingrediente
400 g cartofi
100 g faina
1 lingurita ulei
1/2 lingurita zahar
1 kg prune
1 praf scortisoara
putin unt
7-8 linguri pesmet
zahar pudra


Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat);

Se framanta un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar;

Se spala prunele; Se iau din aluat bucati cam cat o nuca de mare, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, se rotunjesc cu mana;

Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac;

Se incinge unt cu putin ulei si se rumeneste pesmetul, distibuindu-l uniform in tigaie;

Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc pesmet fierbinte; Se pudreaza cu zahar.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare