Leustean conservat



Leustean
sare (1-2 linguri de sare grunjoasa la fiecare legatura de leustean)

Modul de preparare a retetei:

Leusteanul este aroma traditionala a ciorbelor si borsurilor romanesti insa isi schimba aroma cand este uscat. In special pentru romanii din strainatate este o problema aprovizionarea cu leustean, acesta fiind dificil de transportat in stare proaspata. Aceasta reteta va asigura insa mentinerea prospetimii si aromei unice a leusteanului romanesc.

Se alege leusteanul si se spala. Se toaca apoi marunt si se amesteca intr-o cratita de inox cu sare. Se lasa 10 minute pentru ca leusteanul sa se mai inmoaie, apoi se preseaza intr-un borcan cu filet. La gura borcanului se mai pune un strat subtire de sare, se fixeaza capacul si se pastreaza la frigider, fara a-l congela. Dupa cateva zile poate fi scos din frigider si tinut chiar si mai multe zile la temperatura camerei, timp in care poate fi transportat.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare