Salam de biscuiti


Ingrediente:
450 g biscuiti
100 g unt (sau margarina)
120 ml apa/lapte
4 linguri cacao
5 cuburi de rahat
100 grame nuca de cocos
o mana de nuci
10 curmale
o mana de stafide
1 esenta de rom
2 plicuri zahar vanilinat
nuca de cocos pentru ornat (alba si verde)


Topim untul(margarina), adaugam laptele/apa, esenta de rom, un praf de sare si optional 2-3 linguri de zahar. Lasam deoparte sa se raceasca.

Rupem biscuitii cu mana bucatele, taiem cubulete rahatul, nucile si curmalele. Intr- un vas mai mare, amestecam toate ingredientele uscate la care adaugam si cacao, nuca de cocos si stafidele.

Turnam sosul (care a ajuns la temperatura camerei) si omogenizam bine. Gustam si daca mai este cazul adaugam o lingura doua de zahar, in functie de preferinta. De a lungul unei folii tapetata cu nuca de cocos punem compozitie.

Salam de biscuiti cu nuca de cocos

Strangem bine, rulam si astfel ii dam forma cilindrica. Se pune la frigider cateva ore.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare