Ingrediente: 
300 g branza de vaci 
1 ou 
o lingura zahar 
130 g faina 
1/2 pachet praf de copt 
o lingura gris 
coaja de lamaie,un plic zahar vanilat,2 picaturi esenta de rom 
ulei pentru prajit 
zahar pudra vanilat pentru pudrat 
smantana, dulceata (de preferat de afine) 
Mod de preparare: 
Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul. Modelam bile(cu mana trecuta prin faina,deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina.Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu( ca sa se friga uniform in interior)Incingem uleiul in tigaie,rumenim papanasii pe ambele parti. Scoatem din tigaie pe un servet de hartie apoi pudram.Servim simple sau cu smantana si dulceata de afine(sau orice alta dulceata).
Papanasi prajiti
Etichete: papanasi