Tort de ananas




Ingrediente:

Foi de tort

3 cesti faina
1 pachet praf de copt
1 / 2 lingurita de sare
2 cesti de zahar
200g unt sau margarina
2 oua
1 esenta de vanilie
2 cesti lapte


Crema:
1 cutie ananas in suc
300ml frisca

Glazura

1 plic gelatina
1 esenta de vanilie
4 cesti zahar pudra
2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Se amesteca impreuna faina, praful de copt si sarea;
Se face o crema din zahar si unt .Se adauga ouale si vanilia si se amesteca bine.Se adauga amestecul de faina alternativ laptele,se bate bine dupa fiecare adaugare.

Aluatul se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 30 - 35 minute sau pana cand scobitoarea iese curata. Se taie in 2 sau 3 felii pe orizontala, dupa preferinta.

In timp ce foile sunt la racire, ananasul se scurgere, dar pastreaza sucul.

Se fac niste gaurele mici in foile de prajitura si se toarna sucul de ananas peste ele. Se pune la rece.

Intre timp se prepara glazura:
Se amesteca zaharul cu esenta de vanilie si laptele se adauga putina gelatina pentru prajituri . Se bate 3 minute cu mixerul.

Crema

Se amesteca cu blenderul sau mixerul jumatate din ananas cu frisca.

Se scot foile de la frigider si se incepe asamblarea. Se pune crema intre feliile de tort, deasupra se toarna glazura si restul de felii de ananas deasupra. Se pune la frigider pentru cateva ore.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare