Ingrediente:
1 1 / 2 cesti faina 
1 / 2 ceasca de zahar 
1 lingurita bicarbonat de sodiu 
1 / 2 lingurita de sare 
1 / 3 ceasca ulei 
1 lingurita otetul 
1 cutie felii de ananas 
7 cirese 
1 / 4 pahar zahar brun 
Mod de preparare:
Blat de tort
Se aranjeaza feliile de ananas pe partea de jos a unei tava de cuptor unsa sau cu hartie de copt. Se pune o cireasa in mijlocul fiecarui inel de ananas. Se presara cu zahar brun. 
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea . Se toarna suc de ananas ,se adauga uleiul si otetul.Se amesteca toate ingredientele bine impreuna si se toarna amestecul peste feliile de ananas. Se da la cuptor pentru 38-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata. 
Se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute si se ia prajitura cu o spatula mare si se intoarce pe un platou.
Tort cu ananas de post
Etichete: Torturi