Ingrediente:
1 pachet de drojdie uscata
1 lingurita de zahar
2 / 3 ceasca apă calda
1 cană unt
1 / 4 pahar de zahar
1 / 2 lingurita de sare
2 linguri coaja rasa de lamaie
1 / 4 pahar lapte praf
2 1/2-3 1 / 2 cesti faina
1 ceasca seminte mac
1 cana de zahar
1 / 2 ceasca stafide
1 / 2 ceasca lapte
GLAZURA
1 ou
1 lingurita apa
Mod de preparare:
Într-un pahar mic, se dizolvă drojdia şi zahărul în apă. Se lasa sa stea timp de câteva minute. Între timp, se amesteca untul cu zahăr, sare, 1 lingura coaja de lamaie şi
lapte într-un castron mare. Apoi se adaugă 2-1/2 ceşti de făină alternativ cu amestecul de drojdie. Se amesteca aluatul bine.
Se scoate aluatul afară, pe un suprafata presarata cu faina. Se framanta aproximativ 10 minute, până când aluatul este fin şi nu lipicios. Se adauga mai multa făină daca este necesar. Se pune aluatul într-un vas uns, si se lasa sa crească la cald , aproximativ 1 oră.
Se amesteca seminţele de mac, zahărul, stafidele, laptele si restul de coaja de lamaie. Se toarna apa fierbinte peste amestec si se fierbe aproximativ 10 minute pana se face o pasta destul de groasa.
Se imparte aluatul in doua, se intinde si se umple cu mac, apoi se invarte. Se aseaza pe tava de cuptor unsa sau tapetata si se ung cu oul amestecat cu apa. Se coc aproximativ o ora.
Cozonac cu mac si stafide
Etichete: Aluaturi