Clatite olandeze
Ingrediente:
400 gr faina,
0,8 l lapte,
2 oua,
un praf de sare,
o lingurita rasa de zahar;
la alegere: fructe: banane, mere, stafide, capsuni; dulceturi, zahar pudra;
crema de ciocolata;
sirop de ciocolata
Preparare: Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pana se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se adauga unul, maxim doua din fructele mentionate, taiate felii sau cubulete si se amesteca usor, pentru a nu strivi fructele.Se incinge bine tigaia, se pun doua linguri de ulei(chiar trei) si se pun 2 polonice din compozitia obtinuta, incercand sa intindeti un pic aluatul, astfel incit sa cuprinda intreg fundul tigaii.
Clatitele sunt groase, dar aceasta este specific clatitelor olandeze(groase - dar nu foarte groase -si cu fructe in aluat). Se intorc pe partea cealalta doar cind sint bine coapte pe prima parte. Din cantitatea obtinuta se pot face 10 -12 clatite. Se astern pe o farfurie intinsa, se pudreaza cu zahar. Se pot servi simple, doar pudrate cu zahar, sau cu sirop de ciocolata.Daca nu au fructe in interior, se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata, sau sirop de ciocolata. Se servesc calde.
Etichete: deserturi