Pui taranesc

Ingrediente:
(10 portii)
Carne pui fara os, pulpe sau piept 1,000kg
morcovi 0,100 kg
dovlecei 0,100kg
ceapa 0,100kg
rosii 0,100kg
ardei gras 0,100kg
gogosari otet 0,100kg
patrunjel verde 1 legatura
telina radacina 0,100kg
ulei 0,050 L
faina grau 0,050kg
cascaval 0,400kg
vin alb 0,100L
sare,piper


Mod de preparare:
Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr o tava mare apoi se portioneaza.toate legumele se curata,spala si se taie julien. Carnea se taie julien si se da prin faina de grau cernuta. Smantana se bate bine la temperatura camerei. Patrunjelul se toaca fin. Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se tine la rece.

Intr-o tigaie potrivita cantitatii de legume si carne(astfel incat ingredientele sa se caleasca nu sa fiarba) se infierbanta uleiul si se pune carnea,care se amesteca continuu sa se inchida pe toate partile,apoi se adauga legumele,care se amesteca la fel incat sa le atinga uleiul pe toate partile,sa ramana crocante.Se stinge cu vinul alb sec. Se adauga smantana se lasa sa dea un clocot si se condimenteaza,se adauga patrunjel verde,apoi se imparte in mod egal in cele 10 vase. Se pune cascavalul deasupra si se face decor din gogosari rosii.Vasele se dau la cuoptor pana se gratineaza cascavalul. Se serveste imediat.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare