Pasta de ardei capia pentru iarna

Ingrediente:
3-4 kg ardei capia
100 ml ulei
1 kg rosii (optional) sare
conservant Dr Otker


Mod de preparare:
Ardeii se spala, se curata de simburi,se rup bucati si se pun in oala la fiert. Peste ardei se pune uleiul si rosiile taiate bucati si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Apoi se da prin strecuratoare si se da la robot. In cazul in care considerati ca pasta e prea groasa se mai pune din zeama lasata de ardei in timpul fierberii. Pasta obtinuta se pune din noi pe foc, sare se pune dupa gust. Se mai lasa la foc 30 min din momentul in care fierbe. Se da la o parte de pe foc se pune conservant Dr Otker si apoi in borcane. Eu prefer in borcane de 400 g. Dupa ce se string bine borcanele se acopera cu o patura si se lasa asa pana a doua zi.
Se poate folosi la fripturi, paste sau tocanite.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare