Gogosi pufoase si fragede

Ingrediente:

500 g de făină
120 g de unt sau margarină
40 g de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
1 linguriţă de rom
1 vârf de linguriţă de sare
coajă rasă de lămâie
5 gălbenuşuri
350 ml de lapte
zahăr pudră
zahăr vanilat

Mod de preparare:

Se cerne făina.
Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste faină, se pune coaja de lămâie şi se toarnă laptele amestecat cu gălbenuşurile. Se amestecă toate, apoi se pune şi drojdia.

Se frământă bine vreo 10 minute. Se lasă la crescut pâna îşi dublează volumul.Se întinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat în făină se taie rondele.Se prajesc în ulei fierbinte.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare