Paste cu ciuperci si usturoi




Ingrediente:
250 g paste,
400 g ciuperci champignon,
2 morcovi,
4 catei usturoi,
2 rosii,
50 ml vin alb,
ulei de masline,
patrunjel,
sare,
piper,
parmezan sau cascaval ras


Mod de preparare:

Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile taiate in cuburi, rosiile taiate marunt, si se pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sarea si piperul dupa gust si se acopera din nou cu capacul lasind asa cca. 10 minute. Se amesteca din cind in cind. Dupa cele 10 minute se ia capacul si se lasa inca putin pe foc pentru a pierde aspectul lichid si a capata consistenta unui sos. Cind este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt. Intre timp s-a pus la fiert o oala cu apa in care s-a adaugat putina sare. Cind fierbe in clocot, se pun pastele si se lasa la fiert timp de 9-10 minute amestecindu-se din cind in cind. Cind este gata se strecoara si se pune peste sosul deja preparat, amestecind bine.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare