MACAROANE CU BRANZA



Ingrediente:

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare.

Mod de preparare:

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor.  Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase.

Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece. Se pun în cratiţă, se adaugă untul proaspăt, desfăcut în mai multe bucăţi pentru a se topi repede, şi două linguri de brânză rasă. Se mişcă cratiţa până începe brânza să se topească, se adaugă încă două linguri de brînză şi se ţin o clipă pe foc să se înfierbânte, fără să se mai topească brînza, se toarnă în farfurie si se servesc fierbinţi.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare