Lasagna

Photobucket

Ingrediente:

1kg carne de vita tocata,1 kg rosii coapte foarte bine, 1 ceapa rosie, 100 g unt, 4-5 catei usturoi, 4-5 linguri ulei de masline, o cutie mica de ciuperci, jumatate de legatura de patrunjel, 1/2 kg mozzarella rasa, 500 ml lapte, 3 linguri faina alba, 2 linguri de oregano, sare, piper negru.

Mod de preparare:

Se aseaza o tava adinca si mare pe aragaz in care se pune apa, putina sare si putin ulei. Cind da in clocot se pun bucatile de lasagna, cind acestea sunt gata se scot cu o paleta intr-un lighean cu apa.


Apoi se scot foile si se usuca .

Intr-o cratita se caleste ceapa, iar apoi se pune carnea tocata. Se lasa carnea la fiert cu o cana de apa. La sfarsit, cind aceasta este fiarta se aduga sare, piper, sos de tomate, cam 2 linguri pline cu virf si jumatate de cana de apa.Se lasa iarasi la fiert cu capac. Se da deoparte .

Intr-o alta tigaie mai adinca se pun 50 g unt si tocat marunt usturoiul, piper, sare se lasa pina la aurire apoi se adauga ciupercile clatite si scurse si patrunjelul tocat f marunt. Se calesc impreuna apoi se da deoparte.

Intr-o cratita cu fund dublu se pune restul de unt se topeste si se adauga lingurile de faina, cind se formeaza pasta se pune sare, piper si canile de lapte, se amesteca in continuu pina se ingroasha. Cind devine sosul greu se pune amestecul de ciuperci. Se lasa deoparte si aceasta.

Intr-o alta cratita se spala rosiile bine, se rup de codite si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa, cind pielita incepe sa crape putin se inchide focul si se lasa acoperite pt 5 min apoi se scurg de apa se indeparteaza pielita ushor si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei, jumatate de ceapa tocata f marunt piper, sare si se lasa sa se aureasca ceapa. Se pune apoi tocatura de rosii se lasa sa fiarba pina cind devine un sos cam 5 minute daca observam inca bucati de pulpa de rosie se poate zdrobii ushor cu zdrobitorul de cartofi de piure. Cind amestecul devine moale si omogen adaugi o lingura sau doua depinde de gustul fiecareia, de pasta de tomate si putina apa, lasi la fiert putin apoi dai deoparte.

Tava se unge bine cu unt, iar apoi pui sosul de rosii, iar peste sosul de rosii pui pe verticala primul strat de lasagna una aproape de alta , cind termini primul strat presaram mozzarella, apoi oregano si amestecul de carne tocata. Pe orizontala pui al doilea strat de lasagna, apoi mozzarella si amestecul de sos alb cu ciuperci.

Cind termini acoperi cu sos alb si cu multa mozzarella cu oregano. Se pune la cuptorul preincalzit la 350 g cam 30 - 40 min pina cind se rumeneste frumos deasupra.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare