Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
piept de pui sau pulpe,
oua,
delikat,
faina,
pesmet,
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se dezoseaza pieptul (pulpele), se taie in bucati potrivite ,evenual se bat putin cu ciocanul de snitele, se pun intr-un vas unde avem condimentele (putin ulei cu delikat si putin piper dupa gust), se lasa acolo pana pregatim bejamelul(pasta) (din 3-4 oua depinde de cata carne avem, se bat ouale se adauaga putin lapte sau apa se presara faina si pesmetul si se amesteca sa fie o pasta) dupa care in alt vas (intins) punem putina faina amestecata cu pesmet.
Luam carmea din condiment, o dam prin faina cu pesmet apoi o dam prin bejamel si se pune la foc intr-o tigaie cu ulei incins (sa fie ulei mai mult aproape sa se acopere carnea). Se rumenesc (sa aiba o culoare aurie, nu se ard!) .
Se servesc cu muraturi, castraveti, gogosari, dupa preferinte.
Snitele de pui
Etichete: pui