Dulceata de Mure


Ingrediente:

La 1,500 kg de mure se adauga 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie sau o lamaie taiata felii sau cubulete.

Mod de preparare:

Dulceturile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui tip de dulceata.

Se aleg murele una cate una sa fie toate intregi si frumoase,colorate pana in varf.Se spala doar daca este absolut nevoie,sub jet de apa rece si se scurg foarte bine.

Dulceata de prune

In cratita se vor alterna straturi de mure si zahar si se va lasa la rece 2 ore,dupa care se va pune cratita la foc mai mare pentru a se lega repede siropul si sa ramana fructele intregi.Se amesteca continuu si se scutura cratita pentru a nu se lipi si pentru a se aduna toata spuma pe care o inlaturam cu o lingura. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand dulceata este gata se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcanele spalate si uscate foarte bine. Borcanele se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.

Pentru a incerca daca este gata dulceata si daca siropul este legat suficient puteti pune o lingurita de sirop si un fruct pe o farfurie si lasati sa se raceasca.Daca siropul este legat se opreste fierberea,daca nu se va mai continua fierberea cateva minute.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare