Ardei bulgaresti



Ingrediente:

5 kg ardei iuti, 1 l otet, 6 cani apa (200ml - 300ml), 2 linguri de sare, foi de dafin, 200g boabe de mustar alb si boabe de piper

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta).
A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), 250 gr. de zahar, 2 linguri mari de sare si tot piperul. La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri mari de boabe de mustar alb, 4 foi de dafin si ardei piscatori.

Ardeii piscatori se vor pune in borcan, dar atentie sa nu se puna pina ce dau afara din borcan, deoarece trebuie sa se toarne in borcan compozitia de mai sus pina se va umple borcanul. Dupa aceea se astupa borcanul cu celofan si se leaga.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare