Sarmale






Ingrediente:

500 gr. carne(vita sau porc) , 1  varza mare, o ceasca orez, 3 cepe , 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura(sau ulei), sare, piper, boia


Mod de preparare:

 Ceapa se curata, se taie fin si se caleste in ulei. cand este prajita se adauga putina boia si se amesteca bine. Se da carnea prin masina de tocat carne, se adauga orez ales si spalat, ceapa usor rumenita, sare si piper.

Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sunt cu varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc),  se taie partile groase ale frunzelor . Se pune amestecul, se infasoara sarmalele si se asaza intr-o oala adanca in care s-a pus un strat de varza taiata subtire.

Se acopera sarmalele cu varza taiata(sau frunze intregi) si se toarna deasupra bulionul de rosii, apa (cat sa le acopere), untura (sau ulei) si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de  2 ore. Sarmalele sunt mai bune preparate si fierte din ajun.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare